Dieu en Yngwie – doula begeleiding compleet

Wat voor ons begon als een angstig avontuur heb jij voor ons tot een avontuur gemaakt waar wij met veel liefde en plezier op terugkijken. We zijn je heel dankbaar voor jouw rust, geduld en wijze woorden. En van de papa: Je bent een ware toevoeging om erbij te hebben tijdens zo’n speciaal moment. Niet alleen voor de mama maar ook zeker voor de papa. Dankjewel!

Desny en Anouk – gesprek voorbereiden op de bevalling

De periode voor de uitgerekende datum hebben wij een gesprek aan huis gehad met Wilma. Zij heeft ons met woord en beeld uitgelegd wat we kunnen verwachten met de naderende bevalling. Ze legt alles op een rustige en kundige manier uit, en heeft ook oor voor je persoonlijke situatie. Het schema van het tijdspad heeft ons houvast gegeven, en naderhand kun je de bevalling hierdoor goed een plekje geven. Ook heb ik veel baat gehad bij de ademhalingsoefeningen tijdens de weeën. Het voelde erg prettig om deze voorbereiding te hebben gehad! We zouden haar bij iedereen aanraden (hebben we inmiddels ook al een aantal keer gedaan). Nogmaals bedankt! 

Erika – doula begeleiding compleet

Mijn eerste kindje werd vier weken te vroeg geboren in het ziekenhuis. Tijdens die bevalling miste ik de juiste begeleiding. Er was o.a. veel miscommunicatie wat uiteindelijk zorgde voor een zeer negatieve bevalervaring. De tweede bevalling zochten wij iemand die ons zou helpen bij de voorbereiding en kon ondersteunen tijdens de bevalling. Wilma was de doula die we zochten. In de voorbereiding had ze alle tijd voor ons en hebben we veel van haar geleerd. We konden met vertrouwen naar de bevalling toe leven. Ze is een rustige en nuchtere vrouw en heeft veel professionele kennis rondom alles van de bevalling. De bevalling zelf ging uiteindelijk heel erg goed en supersnel. Hierdoor hoefde Wilma weinig te ondersteunen tijdens de bevalling. Ze zorgde er wel voor dat mijn man continu bij mij kon blijven en ook na de bevalling heeft ze met van alles geholpen. Ze deed precies op het juiste moment wat nodig was. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat Wilma erbij was. We kijken terug op een mooie bevalling en we genieten van onze twee prachtige meisjes. 

Esmée en Kai – mini zwangerschapscursus aan huis

Met veel plezier hebben we bij Wilma een cursus gevolgd. Door de corona Lock down hebben we gekozen voor een paar 1:1 sessies bij ons thuis. Wilma is een echte vakvrouw met veel praktijkervaring die je op een prettige / praktische manier voorbereidt op wat je kan verwachten. Wij bevelen Wilma dan ook van harte aan (zeker aan ouders die hun eerste kind verwachten!). Esmée, Kai én inmiddels onze zoon Qilan.

Geertje – gesprek voorbereiden op de bevalling

Eind december ben ik bevallen van een heerlijke zoon. In november heb ik een gesprek gehad met Wilma om me voor te bereiden op de bevalling. Ik vond het gesprek heel fijn! Je kan natuurlijk zelf op zoek naar informatie op internet, maar ik zag door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel informatie over zwangerschap, bevallen en ouderschap dat het gewoon overweldigend is. Wilma legt rustig uit welke verschillende fases een bevalling heeft, wat je kan doen, welke keuzes je hebt. Door dit gesprek kon ik heel ontspannen de laatste fase van de zwangerschap in. Wilma neemt echt de tijd en er is veel ruimte voor vragen. Het is duidelijk dat Wilma veel ervaring heeft en weet waar ze het over heeft. Toen de bevalling inzette herkende ik het gelijk en kon ik de tips en ademhalingstechnieken gelijk inzetten. Helaas mondde mijn bevalling uit in een spoedkeizersnede, maar ook die mogelijkheid is tijdens het gesprek belicht. Hierdoor wist ik al een beetje over wat me te wachten stond. Wat mij heel erg geholpen heeft is dat ik dankzij de uitleg van Wilma een volledig geboorteplan had, inclusief scenario rondom een (spoed)keizersnede én dat ik wist dat je je alles mag laten uitleggen. Dus ik durfde gewoon alles te vragen en liet me goed bijpraten over welke keuzemogelijkheden ik had of waarom een bepaalde beslissing genomen werd. Hierdoor kijk ik heel positief terug op de bevalling ondanks dat het een spoedkeizersnede was.

Maartje en Wouter – gesprek voorbereiden op de bevalling

Wilma is bij ons 2 x geweest om met ons de kraamtijd te bespreken en ons voor te bereiden op de bevalling. Ze legde alles goed uit. Hierdoor stonden we op het moment van bevalling niet voor verrassingen. Ze had met ons doorgelopen wat we nodig hadden en ook het ademhalen en de weeën opvangen ging vanzelf ook zonder pufcursus, dankzij de hulp van Wilma. Het was gezellig en leuk om met heldere taal en ondersteuning met plaatjes en metaforen de bevallingsstadia in kaart te brengen.

Michelle en Kim – mini zwangerschapscursus aan huis

“Een bevalling is niet maakbaar en valt niet te plannen. Dat was een veelgehoorde reactie zodra ik met familie en vrienden deelde dat wij deelnamen aan de zwangerschapscursus van Wilma. Tot op zekere hoogte ben ik het daarmee eens. Ik had niet de illusie dat ik mijn bevalling kon plannen en dat is ook zeker niet wat ik wilde, maar ik geloofde er wel in dat meer kennis over het geboorteproces en nadenken over onze geboortewensen ons, maar ook zorgverleners, zouden helpen tijdens de bevalling. En nu onze zoon geboren is, kan ik dat alleen maar beamen. Ik heb de weeën over me heen kunnen laten komen, mogen ervaren hoe mijn lichaam reageerde op verschillende houdingen en ademhalingen en kon met de weeën meebewegen tijdens iedere fase van de bevalling. De zwangerschapscursus van Wilma heeft gezorgd voor meer kennis over het geboorteproces, waardoor ik tijdens de bevalling volledig heb kunnen vertrouwen op mijn lichaam en de baby. Ook de praktische tips voor o.a. het toepassen van verschillende ademhalingen hebben me erg geholpen. De cursus heeft kortom een waardevolle bijdrage geleverd aan een zeer positieve bevalervaring van ons eerste kindje. Nee, een geboorte loopt niet altijd zoals gewenst, maar in de situatie waarin wensen wel mogen uitkomen, hebben wij ervaren hoe fijn het is om van te voren over onze wensen te hebben nagedacht en gecommuniceerd. Dankzij een voorspoedig verloop van de bevalling hebben wij thuis een mooie setting kunnen creëren voor de geboorte van ons eerste kindje. Daar ben ik alle betrokkenen, waaronder Wilma, dankbaar voor!”

Chayenne – gesprek voorbereiden op de bevalling

Wij hebben via Maartje Kraamzorg een gesprek aangevraagd bij Wilma. Met de komst van ons eerste kindje is natuurlijk alles nieuw, en wij wilden zo goed mogelijk voorbereid de bevalling in gaan. 

Ongeveer rond de 32 weken zwangerschap kwam Wilma bij ons thuis op bezoek, dat was natuurlijk al super! 

Het gesprek was tot in de details uitgewerkt. We kregen veel info maar ook heel veel praktische tips. Hoe verloopt de bevalling, wat kan je partner voor je betekenen en de ademhaling technieken om wat te ontspannen tijdens de weeën/bevalling. Bij Wilma konden we terecht voor al onze vragen. Dit gesprek hebben wij als super fijn ervaren. We zouden iedereen dit aanraden!