Als jij op zoek bent naar individuele ondersteuning tijdens zwangerschap en geboorte, gericht op jou als aanstaande moeder, zijn er vele goede redenen om een doula in te schakelen.

Als doula kan ik jou extra persoonlijke aandacht en warmte te bieden, al tijdens de zwangerschap, maar ook door mijn aanwezigheid gedurende de gehele bevalling. Als doula leer ik jou en je eventuele partner goed kennen, tijdens onze gesprekken in de zwangerschap.
Jouw specifieke vragen staan centraal in mijn persoonlijke begeleiding op maat. Omdat je hierdoor beter geïnformeerd bent, ben je ook makkelijker in staat om keuzes te maken, gedurende het geboorteproces.

Samen met mij als doula kun je je goed voorbereiden op je bevalling. Een mooi communicatiemiddel hierbij is bijvoorbeeld het opstellen van een geboorteplan. Het schrijven hiervan draagt bij aan een positieve ervaring van je bevalling, omdat je zelf kunt aangeven wat jij belangrijk vindt. Dit geeft een bepaalde rust en het gevoel dat je zelf de controle hebt. Een geboorteplan is flexibel, het kan altijd weer aangepast worden, zelfs of juist tijdens de bevalling als de omstandigheden veranderen.

Ik vind het belangrijk om de focus te leggen op “ontspanning” omdat ik merk dat dit een positief effect heeft op het verloop van de bevalling. Door al tijdens de zwangerschap hier over na te denken en het te oefenen, is het effect tijdens de bevalling eerder merkbaar. Je kunt hier zelf een grote rol in hebben, samen met je eventuele partner.

Misschien vind je het prettig dat ik een keer mee ga met een bezoek aan je verloskundige. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Vanaf 38 weken ben ik 24 uur per dag telefonisch beschikbaar, zodat ik je kan bij staan tijdens het geboorteproces.
Ook na jouw bevalling houden we contact, en na enkele weken krijg je van mij, als keuze optie, een sfeerverslag waarin ik de geboorte van jouw baby beschrijf. Met dit heel persoonlijke cadeau wil ik je een waardevolle herinnering mee geven aan deze grootse gebeurtenis in jouw leven, en onze samenwerking feestelijk afsluiten.

Als Doula Wilma ben ik actief deelnemer aan het Doula Regio Overleg Noord/ Oost, waarbij we elkaar inspireren door ervaringen te delen, en van elkaar leren door informatie uit te wisselen over ons mooie beroep.
Kijk bij “Aanbod” om te zien of er iets is wat jou aanspreekt. In overleg is er veel mogelijk.