Als jij op zoek bent naar individuele ondersteuning tijdens zwangerschap en geboorte, gericht op jou als aanstaande moeder, zijn er vele goede redenen om een doula in te schakelen.
Als doula ben ik in staat om extra persoonlijke aandacht en warmte te bieden, al tijdens de zwangerschap, maar ook door mijn aanwezigheid gedurende de gehele bevalling. Als doula leer ik jou en je evt. partner goed kennen, tijdens de gesprekken in de zwangerschap.
Jouw specifieke vragen staan centraal in mijn persoonlijke begeleiding op maat. Omdat je hierdoor beter geïnformeerd bent, ben je ook makkelijker in staat om keuzes te maken, gedurende het geboorteproces. Samen met mij als doula kun je je goed voorbereiden op je bevalling. Een mooi communicatiemiddel hierbij is bijvoorbeeld het opstellen van een geboorteplan. Het schrijven van een geboorteplan draagt bij aan een positieve ervaring van je bevalling, omdat je zelf kunt aangeven wat jij belangrijk vindt. Dit geeft een bepaalde rust en het gevoel dat je zelf de controle hebt. Daarnaast is het een mooi middel om met elkaar in gesprek te blijven. Een geboorteplan is nooit statisch, het kan altijd weer aangepast worden.

Ook is het mogelijk om de focus te leggen op ontspanning. Dit kan op vele manieren, variërend van het concentreren op je ademhaling, een visualisatie of een (voet)massage, wellicht in combinatie met de Rebozodoek. (Zie links) Daarnaast vind je het misschien prettig dat ik een keer mee ga, met een bezoek aan je verloskundige. Ook dat behoort tot de mogelijkheden.
Vanaf 37 weken zal ik 24 uur per dag telefonisch beschikbaar zijn, zodat ik je/ jullie kan bij staan tijdens het geboorteproces.
Ook na jouw bevalling houden we contact, en na enkele weken krijg je van mij een sfeerverslag waarin ik de geboorte van jouw/ jullie baby beschrijf. Met dit heel persoonlijke cadeau wil ik je een waardevolle herinnering mee geven aan deze grootse gebeurtenis in jouw leven, en onze samenwerking feestelijk afsluiten.

Als doula ben ik actief deelnemer aan het Doula Regio Overleg Oost, waarbij we elkaar inspireren door ervaringen te delen, en van elkaar leren door informatie uit te wisselen over ons mooie beroep.
Voor het hele traject zie “Aanbod”.