Mijn naam is Wilma Kremer, ik ben getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Als 19 jarige liep ik tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige stage op de kraamafdeling. Al vanaf het eerste moment wist ik dat dit mijn specialisatie zou worden, binnen het beroep van verpleegkundige. Omdat ik mij in de loop van de jaren toch meer en meer voelde aangetrokken tot de specifiekere begeleiding heb ik besloten om de Doula Opleiding in Utrecht te gaan volgen, wat een goede keuze is gebleken.

Voor iedere aanstaande moeder verlopen zwangerschap en bevalling op een eigen, unieke manier. Waar je zelf iets aan kunt doen, is de manier waarop jij als zwangere toeleeft naar het moment van geboorte. Als je weet wat er met je lichaam gebeurt tijdens het geboorteproces, zul je ook beter in staat zijn om daarop te reageren. Het is bekend dat ontspanning één van de beste middelen is om een bevalling voorspoedig te laten verlopen. Door je hiervan bewust te zijn, en je al tijdens de zwangerschap aan te leren hoe jij het beste ontspant, heb je zelf invloed op de manier waarop jij je voelt tijdens het proces van geboorte. Bij deze bijzondere gebeurtenis, in jouw leven als vrouw, zou ik je graag willen ondersteunen en begeleiden. Binnen de doula opleiding die ik heb gevolgd, is hieraan veel aandacht besteed, en de manier waarop ik dit in de praktijk kan toepassen.
Eind 2015 heb ik mijn diploma behaald en daarna werd mijn website doulabegeleiding Twente een feit.

En verder: Mijn 15 jaar als verpleegkundige op de kraamafdeling, ervaar ik als waardevolle werkervaring en ik gebruik dit als een goede ondergrond om mijn werk als doula te kunnen doen, waarin ik als speerpunten met name “Ontspanning” en “Persoonlijke zorg en aandacht” zie. Vanaf 2016 wil ik graag naast mijn huidige baan als Coördinerend Verpleegkundige enkele doula-begeleidingen per jaar doen.
Daarnaast werk ik als vrijwilliger bij Humanitas; Home Start/ Jonge Gezinnen Project.